Eerdere SafariFestivals

SafariFestival 2018: dan gaan we toch dansen!

Op zondag 23 september 2018 regende het op het parcours van de Skeelerronde Maarssenbroek. Om glijpartijen te voorkomen moest de organisatie alle skeeler– en looponderdelen afblazen. Dankzij de prima samenwerking met het SafariFestival konden de geplande dansoptredens wel doorgaan in de hal van het Safarigebouw. De dansscholen deden extra hun best en dat resulteerde in spetterende optredens van onder meer Dansstudio van Harten, sinds deze maand ingetrokken in het Safari-gebouw. Er was veel variatie: van het ballroomdansen van Dansschool Fred tot een professionele dance battle door het Jeugdpunt Stichtse Vecht.

Omdat de skeeleronderdelen uitvielen, vulde het SafariFestival de vrijgekomen tijd in met extra activiteiten. Zo konden de bezoekers die de regen hadden getrotseerd, meedoen aan afwisselende en bijzondere workshops, zoals yoga, fysiofitness en Tai Chi. De bibliotheek trok veel bezoekers aan met het Grote Bieb Spel. In de sportzaal waren tientallen kinderen (en vaak ook hun ouders) bezig met badminton, basketbal en volleybal. En in het zwembad kon je snorkelen, wedstrijdzwemmen, waterpoloën of zwemmen als een zeemeermin. Het weer zat niet mee, maar de afspraken voor volgend jaar zijn alweer gemaakt: dan zal wethouder Hetty Veneklaas aan haar belofte worden gehouden om mee te doen aan het SafariFestival 2019!

SafariFestival 2017 was een daverend succes!

Het SafariFestival was een groot feest voor de honderden bezoekers. In 2017 is het samen met de Skeelerronde Maarssenbroek gehouden op 10 september. Het festival startte met meteen veel deelnemers in de clinics in de sportzaal: badminton, basketbal en volleybal. Het duurde even voordat het springkussen in de hal klaar was, maar toen die eenmaal stond, kwamen daar ook veel kinderen op af. Boven ging het er iets rustiger aan toe bij de yoga-clinics en was er opperste concentratie nodig voor de mensen die Tai Chi uitprobeerden. In de hal was het druk met informatiestandjes waar onder meer de nieuwe balletschool Dedine zich presenteerde.   Buiten was een bootcamp-stormbaan met tractorbanden en tijgernetten. Daar waren ook alle kraampjes van de Skeelerronde, inclusief schminken en een drukbezochte stoelmassage.

Om 12 uur ging de Skeelerronde van start, weggeschoten door onze burgemeester en één van de kandidaat kinder-burgemeesters. Nadat de loopronde, de rollende ronde en de kleine en grote skeelerronde klaar waren, ging het SafariFestival binnen weer verder. De bibliotheek trok hordes kinderen die Grazy Putty maakten onder leiding van de professor van Mad science. In het zwembad werden vier verschillende clinics gegeven: snorkelen, waterpolo, wedstrijdzwemmen en zeemeerminzwemmen. Dat laatste was zo populair, dat er nog extra clinics aan het einde van de dag zijn gegeven. De organisatie kijkt met grote tevredenheid terug. Want aan de vele verheugde kinderen die hun volle clinickaart inleverden voor een gratis ijsje kon je zien: dit was inderdaad een hele dag leuke dingen doen!

Gelukkig hebben we de foto’s nog, met dank aan onze fotografen Jan Nijkamp (van www.staaterop.nl) en Ronald Koenis en er was een speciale Festival-krant (10 Mb).

SafariFestival 2016: Heel Safari bruist op festival

Maarssen – De sportverenigingen en organisaties die in MFA zijn gehuisvest, organiseerden op zondag 4 september 2016 een dag vol sport en cultuur in de MFA Safari in Maarssenbroek. Er was een groot gevarieerd aanbod aan clinics. De teamsporten waren present met basketbal, volleybal, badminton en waterpolo. Maar men kon ook werken aan individuele sporten zoals wedstrijdzwemmen, strong men training en weerbaarheidstraining. Er werd geproefd aan cultuur met theater. De yoga-clinics gaven ontspanning en voor volwassenen was er Clubaqua in het zwembad. De bibliotheek werd een eigen trekpleister met een programmeercursus in Scratch.

Als bewijs van deelname aan de clinics kreeg je een eigen diploma en voor iedereen stond er gezond drinken, fruit én een ijsje klaar. Dat was nog niet alles, want er werden ook nog prijzen verloot onder alle deelnemers. Zo werd het SafariFestival een erg geslaagde dag.

SafariFestival 2015: MFA Safari kwam in beweging

Op zaterdag 5 september 2015 kwam de Safari massaal in beweging: heel veel mensen deden mee aan de clinics. Na maanden voorbereiding was het deze zaterdag dan zo ver: van 12:00 tot 16:30 konden de Maarssenaren kennis maken met alle aanbieders van activiteiten van de Safari. Dat ging van zwemmen via yoga en kunstworkshops tot sporten en een massage door de fysio na afloop.

We zagen meer dan honderd bezoekers langskomen. Na afloop kregen de deelnemende kinderen een ijsje en konden ze prijzen winnen. We hebben de foto’s nog van deze mooie en geslaagde middag!

SafariFestival 2014 was geslaagd

Op zaterdag 6 september 2014 was het allereerste SafariFestival . Een dag vol sport in het kader van 40 jaar Maarssenbroek. Zwemvereniging MZ&PC De Fuut, OSM Badminton, OSM Basketball en volleybalvereniging VOC verzorgden op deze dag clinics, demonstraties en minitoernooitjes.

Het ochtendprogramma
Vanaf 09:00 waren de verenigingen in de weer om de Safari in te richten. Om 10:00 werd het Festival geopend en even later was de sporthal ingenomen door enthousiaste kinderen die in drie shifts langs de drie zaalsporten gingen om te proeven aan de sport. Ongeveer 40 kinderen namen er aan deel.

Het middagprogramma
Nu werd het zwembad benut, waardoor de zaal de tweede viool moest spelen. De demonstratie van OSM Basketball was onderhoudend, en de badmintonshow van Dennis en Arless Tjin Asjoe was ronduit geweldig! Met mooie trucjes en veel entertainment wisten ze het publiek te vermaken. Daarna draaiden ze meteen een badmintonclinic. Daarna konden we bijkomen op de afsluitende borrel.

We kijken terug op een geslaagde dag en er zijn al plannen om dit tot een terugkerend evenement te maken.